STEAK TACO’S MET HOMEMADE TORTILLA’S

Tortilla’s zijn eigenlijk ongelofelijk makkelijk om te maken. Het feit dat ze niet perfect rond zijn, maakt ze er juist leuker uitzien vind ik. Ik maakte een combinatie met steak ,maar je bent helemaal vrij om er in te doen wat je maar wil. Be creative ?

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 175 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– 80ml lauw water
– 2 à 3 el arachideolie of andere
– 1 tl zout
– 250g steak
– 1,5 avocado
– sap van 1 limoen
– 1 paprika
– 1 lookteentje
– 1/3 chilipeper
– 2 el zure room
– taco kruiden
– eventueel koriander ter afwerking

Stappenplan:
– voor de tortilla’s: meng de bloem en bakpoeder met het lauwe water, de olie en het zout. Meng dit met je handen, blijf goed kneden tot een glad deeg, voeg nog een beetje bloem toe als je deeg te plakkerig is. Verdeel je deegbol in 4-6 bolletjes (smeer de bolletjes in met olie zodat ze niet plakken aan elkaar) en laat nu het deeg een kwartiertje of langer rusten onder een natte doek.
TIP: als je deeg na het kneden nog brokkelt voeg dan nog een beetje water en olie toe
– voor de guacamole: mix 1 avocado met sap van 1/2 limoen, een lookteentje, 1/3 chilipeper en een snufje zout
– snijd de paprika in reepjes en bak deze in olie met wat tacokruiden
– bak het vlees en kruid ook met taco kruiden. Schroei het vlees dicht langs beide kanten en laat het enkele minuten rusten alvorens je het aansnijdt.
– meng 2 el zure room met sap van de andere helft van de limoen, nu staat alles klaar voor straks
– nu gaan we de tortilla deegbolletjes uitrollen, ik heb dit gedaan op een plastic placemat, bebloem de deegrol en je oppervlak en rol tot dunne plakjes. Bak de tortilla in een pan zonder vetstof. Draai telkens om wanneer je kleine blaasjes ziet vormen in het deeg.
– versier je tortilla’s met alle toppings die je hebt voorbereid

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor