SUPER SNELLE BOSBES-APPELFLAPPEN

image_pdfimage_print

Ingrediƫnten: (voor 6 stuks)

  • vel bladerdeeg (best koop je een rechthoekige vorm)
  • 2 kleine tot middelgrote appels
  • 200g bosbessen
  • snuifje kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el esdoornsiroop
  • 1 ei
  • bloemsuiker ter versiering

Stappenplan:

  • schil en snijd de appel in stukjes
  • bak de appeltjes en de bosbessen in een klontje boter, voeg de vanillesuiker, esdoornsiroop en kaneel toe
  • snijd van het bladerdeeg vierkanten uit
  • leg het warme fruit in een vorm van een driehoekje op het bladerdeeg en vouw de flap dicht, maak de randjes dicht door met een vork de randen op elkaar te drukken
  • smeer in met een losgeklopt ei en strooi er nog een beetje witte suiker en kaneel over
  • zet ze voor ongeveer 20-25 min in een oven van 175 graden tot ze goudbruin zijn
  • haal ze uit de oven en besprenkel ze met wat bloemsuiker

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

IngrediĆ«nten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediƫnten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

IngrediĆ«nten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes