Ingrediënten: (voor 6 stuks)
- vel bladerdeeg (best koop je een rechthoekige vorm)
- 2 kleine tot middelgrote appels
- 200g bosbessen
- snuifje kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el esdoornsiroop
- 1 ei
- bloemsuiker ter versiering
Stappenplan:
- schil en snijd de appel in stukjes
- bak de appeltjes en de bosbessen in een klontje boter, voeg de vanillesuiker, esdoornsiroop en kaneel toe
- snijd van het bladerdeeg vierkanten uit
- leg het warme fruit in een vorm van een driehoekje op het bladerdeeg en vouw de flap dicht, maak de randjes dicht door met een vork de randen op elkaar te drukken
- smeer in met een losgeklopt ei en strooi er nog een beetje witte suiker en kaneel over
- zet ze voor ongeveer 20-25 min in een oven van 175 graden tot ze goudbruin zijn
- haal ze uit de oven en besprenkel ze met wat bloemsuiker