SUPER SNELLE BOSBES-APPELFLAPPEN

Ingrediƫnten: (voor 6 stuks)

  • vel bladerdeeg (best koop je een rechthoekige vorm)
  • 2 kleine tot middelgrote appels
  • 200g bosbessen
  • snuifje kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el esdoornsiroop
  • 1 ei
  • bloemsuiker ter versiering

Stappenplan:

  • schil en snijd de appel in stukjes
  • bak de appeltjes en de bosbessen in een klontje boter, voeg de vanillesuiker, esdoornsiroop en kaneel toe
  • snijd van het bladerdeeg vierkanten uit
  • leg het warme fruit in een vorm van een driehoekje op het bladerdeeg en vouw de flap dicht, maak de randjes dicht door met een vork de randen op elkaar te drukken
  • smeer in met een losgeklopt ei en strooi er nog een beetje witte suiker en kaneel over
  • zet ze voor ongeveer 20-25 min in een oven van 175 graden tot ze goudbruin zijn
  • haal ze uit de oven en besprenkel ze met wat bloemsuiker

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediƫnten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

IngrediĆ«nten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe