SWEET VEGAN SNICKERS MET SALTY DADEL CARAMEL

De dadel caramel is écht ‘finger licking good’.

Ingrediënten: (voor ongeveer 8 stukjes, het is best zwaar dus je hoeft geen grote portie er van te eten)

  • 150g havermout
  • 100g pindakaas
  • 40g kokosvet
  • 25g esdoornsiroop
  • 4 dadels
  • 1 tl vanille essence
  • snuifje zout
  • scheutje water
  • handvol pinda’s
  • 100g pure chocolade

Stappenplan:

  • mix (met een kleine blender) de havermout met 50g pindakaas, 50g gesmolten kokosvet, 25g esdoornsiroop, 2 ontpitte dadels en een tl vanille essence
  • neem een klein bakje of een taartvorm , bedek deze met bakpapier en druk het havermengsel er in aan
  • dadelcaramel: mix 2 ontpitte dadels met 50g pindakaas, 10g gesmolten kokosvet, 25g esdoornsiroop en een snuifje zout
  • leng de dadelcaramel aan met een scheutje water zodat deze iets lopender wordt (ong. 5 cl)
  • strijk de caramel over het havermengsel
  • strooi wat ongezouten pinda’s over de caramel
  • werk af met een laag gesmolten chocolade
  • laat nu de snickers opstijven in de vriezer (voor 30min-1 uur)
  • snijd ze in stukken met een scherp mes
  • bewaar achteraf in de koelkast

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto