De dadel caramel is écht ‘finger licking good’.
Ingrediënten: (voor ongeveer 8 stukjes, het is best zwaar dus je hoeft geen grote portie er van te eten)
- 150g havermout
- 100g pindakaas
- 40g kokosvet
- 25g esdoornsiroop
- 4 dadels
- 1 tl vanille essence
- snuifje zout
- scheutje water
- handvol pinda’s
- 100g pure chocolade
Stappenplan:
- mix (met een kleine blender) de havermout met 50g pindakaas, 50g gesmolten kokosvet, 25g esdoornsiroop, 2 ontpitte dadels en een tl vanille essence
- neem een klein bakje of een taartvorm , bedek deze met bakpapier en druk het havermengsel er in aan
- dadelcaramel: mix 2 ontpitte dadels met 50g pindakaas, 10g gesmolten kokosvet, 25g esdoornsiroop en een snuifje zout
- leng de dadelcaramel aan met een scheutje water zodat deze iets lopender wordt (ong. 5 cl)
- strijk de caramel over het havermengsel
- strooi wat ongezouten pinda’s over de caramel
- werk af met een laag gesmolten chocolade
- laat nu de snickers opstijven in de vriezer (voor 30min-1 uur)
- snijd ze in stukken met een scherp mes
- bewaar achteraf in de koelkast