TAGLIATELLE MET SCAMPI’S IN SAFFRAANSAUS

Ingrediënten: (per persoon)
– 100g pasta (tagliatelle)
– 1 dl light room
– paar draadjes saffraan
– 25g parmezaan
– 1 lookteentje
– 80g honingtomaatjes
– 1 sjalotje
– 5 scampi’s
– 1/2 blokje groentenbouillon
– salie of peterselie om af te werken

Stappenplan:
– zet water aan de kook in een pot
– kook de pasta tot deze al dente is – giet de pasta af en bewaar ongeveer een kleine soeplepel kookvocht in de pot
– zet de honingtomaatjes ongeveer voor 20min in de oven met wat olijfolie, peper en zout op ongeveer 180 graden
– bak de scampi’s samen met look en een sjalotje
– kruid met peper en zout
– blus de scampi’s met de room
– doe het halve blokje bouillon er in – voeg als laatste de saffraan en parmezaan toe en laat de saus nog even sudderen tot de saus wat indikt
– meng de scampi’s en saus onder de pasta en voeg de gare honingtomaatjes toe
– werk eventueel af met salie

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto