TAGLIATELLE MET SCAMPI’S IN SAFFRAANSAUS

Ingrediënten: (per persoon)
– 100g pasta (tagliatelle)
– 1 dl light room
– paar draadjes saffraan
– 25g parmezaan
– 1 lookteentje
– 80g honingtomaatjes
– 1 sjalotje
– 5 scampi’s
– 1/2 blokje groentenbouillon
– salie of peterselie om af te werken

Stappenplan:
– zet water aan de kook in een pot
– kook de pasta tot deze al dente is – giet de pasta af en bewaar ongeveer een kleine soeplepel kookvocht in de pot
– zet de honingtomaatjes ongeveer voor 20min in de oven met wat olijfolie, peper en zout op ongeveer 180 graden
– bak de scampi’s samen met look en een sjalotje
– kruid met peper en zout
– blus de scampi’s met de room
– doe het halve blokje bouillon er in – voeg als laatste de saffraan en parmezaan toe en laat de saus nog even sudderen tot de saus wat indikt
– meng de scampi’s en saus onder de pasta en voeg de gare honingtomaatjes toe
– werk eventueel af met salie

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto