TIKKA MASALA

Dit is voor mij écht een absolute topper! Dankzij de tips van de voedingscoaches van Restart is dit receptje ook nog ééns super gezond!

Ideaal dus voor als je eens wat op je calorietjes let.

Ingrediënten:

  • 500g kipfilet
  • 2 grote tomaten
  • 200g kerstomaten
  • 2 grote rode paprika’s
  • 2 lookteentjes
  • 30g verse gember
  • ½ chilipeper
  • 250g yoghurt (alpro 0%)
  • 1 el garam masala
  • Peper en zout
  • Verse koriander ter afwerking

Stappenplan:

  • Snijd de paprika’s, tomaten, kerstomaten, look, gember en chilipeper in grove stukken (we gaan deze later mixen dus hoeft niet fijngesneden)
  • Stoof dit allemaal aan in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout
  • Meng de yoghurt en de masala kruiden onder de groenten, laat dit even sudderen
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze aan in een beetje olijfolie
  • Kruid de kip bij met wat peper en zout
  • Mix de groenten en yoghurt tot een saus en meng de kip er onder
  • Verdeel de tikka masala over de borden en werk af met wat verse koriander

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto