TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto moeilijk is te maken. Dit kan niet mislukken.

Ingrediënten (voor 2 personen):

– 150g risottorijst

– 1/2 ui

– 1 lookteentje

– 150g kerstomaatjes

– 100g tomatenconcentré (tomates et legumes)

– 500ml bouillon (+ eventueel extra)

– 40g parmezaanse kaas

– snuifje oregano

– enkele blaadjes basilicum

– scheutje basilicumolie

Stappenplan.

Verwarm de oven op 175 graden en laat de kerstomaatjes ondertussen roosteren met een beetje olijfolie, peper, zout en oregano. Snijd de ui en look fijn. Stoof deze samen met de risottorijst kort aan in een scheutje olijfolie.

Wanneer de rijst glazig wordt, voeg je een eerste kopje bouillon toe. Blijf regelmatig roeren en voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon er onder. Je kan ook blussen met een scheutje witte wijn. Dit is optioneel. Roer de tomatenconcentré erdoor.

Wanneer de rijst gaar is, meng je er 30g parmezaanse kaas onder. Kruid bij met peper en zout.

Verdeel de risotto over de borden. Giet er een beetje basilicumolie over. Werk ten slotte af met geroosterde tomaatjes, extra parmezaanse kaas en enkele blaadjes verse basilicum.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto