VANILLE BANANENBROOD

Perfect als tussendoortje of voor een brunch.

Bakken is bijna onmogelijk zonder boter en suiker, dus ik gebruik van beide wel een beetje. Als je het bananenbrood vergelijkt met een klassieke cake, reduceer ik het suiker en vetgebruik tot 1/5! Mijn bananenbrood is dus zeker een gezondere variant van een tussendoortje maar het blijft een ‘cake’. Daarbij moet zondigen ook een beetje leuk blijven he ?

Ingrediënten: (voor 1 grote cake, 8 stuks)
– 4 grote rijpe bananen
– 3 eitjes
– 125g patisseriebloem of havermoutmeel
– 75g amandelmeel/ amandelpoeder
– 50g suiker of 2 el stevia
– 50g boter
– vanille essence
– snuifje kaneel
– 2 tl bakpoeder

Stappenplan:
– mix alle ingredienten tot een homogene massa (ik gebruik een staafmixer)
– vet de cakevorm in met boter en bedek daarna met een laagje bloem
– doe het mengsel in de cakevorm
– laat het bananenbrood voor ongeveer 45 bakken in een voorverwarmde oven van 175 graden

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe