Perfect als tussendoortje of voor een brunch.
Bakken is bijna onmogelijk zonder boter en suiker, dus ik gebruik van beide wel een beetje. Als je het bananenbrood vergelijkt met een klassieke cake, reduceer ik het suiker en vetgebruik tot 1/5! Mijn bananenbrood is dus zeker een gezondere variant van een tussendoortje maar het blijft een ‘cake’. Daarbij moet zondigen ook een beetje leuk blijven he ?
Ingrediënten: (voor 1 grote cake, 8 stuks)
– 4 grote rijpe bananen
– 3 eitjes
– 125g patisseriebloem of havermoutmeel
– 75g amandelmeel/ amandelpoeder
– 50g suiker of 2 el stevia
– 50g boter
– vanille essence
– snuifje kaneel
– 2 tl bakpoeder
Stappenplan:
– mix alle ingredienten tot een homogene massa (ik gebruik een staafmixer)
– vet de cakevorm in met boter en bedek daarna met een laagje bloem
– doe het mengsel in de cakevorm
– laat het bananenbrood voor ongeveer 45 bakken in een voorverwarmde oven van 175 graden