VANILLE BANANENBROOD

image_pdfimage_print

Perfect als tussendoortje of voor een brunch.

Bakken is bijna onmogelijk zonder boter en suiker, dus ik gebruik van beide wel een beetje. Als je het bananenbrood vergelijkt met een klassieke cake, reduceer ik het suiker en vetgebruik tot 1/5! Mijn bananenbrood is dus zeker een gezondere variant van een tussendoortje maar het blijft een ‘cake’. Daarbij moet zondigen ook een beetje leuk blijven he ?

Ingrediënten: (voor 1 grote cake, 8 stuks)
– 4 grote rijpe bananen
– 3 eitjes
– 125g patisseriebloem of havermoutmeel
– 75g amandelmeel/ amandelpoeder
– 50g suiker of 2 el stevia
– 50g boter
– vanille essence
– snuifje kaneel
– 2 tl bakpoeder

Stappenplan:
– mix alle ingredienten tot een homogene massa (ik gebruik een staafmixer)
– vet de cakevorm in met boter en bedek daarna met een laagje bloem
– doe het mengsel in de cakevorm
– laat het bananenbrood voor ongeveer 45 bakken in een voorverwarmde oven van 175 graden

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes