VEGAN MAROKKAANSE WORTELSOEP MET KROKANTE KIKKERERWTEN

image_pdfimage_print

Dit is ook vegan!

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 500gr wortelen
– ongeveer 1 liter water
– 1 ui
– 3 à 4 bouillonblokjes
– 2 lookteentjes
– 1 aardappel
– 2 dl kokosmelk
– 2 el ras el hanout kruiden
– 1 el kurkuma
– 200g kikkererwten (uit blik)
– 1 scheutje olijfolie
– 1 tl paprikapoeder

Stappenplan:
– giet de kikkererwten af en spoel met water (gebruik een zeef\vergiet)
– meng een scheutje olijfolie, snuif zout en paprikapoeder onder de kikkererwten. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ze in de oven voor ongeveer 30-40 min op 185 graden
– snijd de wortelen (ik schil ze niet), aardappel, ui en look in stukken en stoof kort aan in een pot met een beetje olijfolie
– kruid met kurkuma en ras el hanout
– giet het water erbij (beter wat te weinig en later bijvoegen)
– kook alles samen met de bouillonblokjes (ongeveer 20 min)
– mix de soep samen met de kokosmelk
– verdeel de soep over de kommen en werk af met de kikkererwten

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes