VEGAN MAROKKAANSE WORTELSOEP MET KROKANTE KIKKERERWTEN

Dit is ook vegan!

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 500gr wortelen
– ongeveer 1 liter water
– 1 ui
– 3 à 4 bouillonblokjes
– 2 lookteentjes
– 1 aardappel
– 2 dl kokosmelk
– 2 el ras el hanout kruiden
– 1 el kurkuma
– 200g kikkererwten (uit blik)
– 1 scheutje olijfolie
– 1 tl paprikapoeder

Stappenplan:
– giet de kikkererwten af en spoel met water (gebruik een zeef\vergiet)
– meng een scheutje olijfolie, snuif zout en paprikapoeder onder de kikkererwten. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ze in de oven voor ongeveer 30-40 min op 185 graden
– snijd de wortelen (ik schil ze niet), aardappel, ui en look in stukken en stoof kort aan in een pot met een beetje olijfolie
– kruid met kurkuma en ras el hanout
– giet het water erbij (beter wat te weinig en later bijvoegen)
– kook alles samen met de bouillonblokjes (ongeveer 20 min)
– mix de soep samen met de kokosmelk
– verdeel de soep over de kommen en werk af met de kikkererwten

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto