VEGGIE BRUSCHETTA MET BURRATA, PAPRIKA, HONING EN TIJM

Een heerlijke zomerse lunch of een lekker aperitiefhapje

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 1 bruin stokbroodje
– 1 rode paprika
– 1 sjalot
– 1 burrata
– handje pijnboompitjes
– 2 lookteentjes
– 1 tl komijn
– 1 tl chilipoeder
– 1 el honing
– enkele blaadjes van tijmtakjes
– enkele basilicumblaadjes ter afwerking

Stappenplan:
– snijd de paprika sjalot en look en stoof deze in een scheut olijfolie
– kruid met peper, zout, komijn ,chilipoeder en doe er de lepel honing bij
– meng de tijmblaadjes eronder
– de paprika’s moeten zacht worden dus giet een beetje water in de pan en laat sudderen(het water zal er voor zorgen dat er niks aanbakt)
– in een andere pan gaan we de pijnboompitjes roosteren, dit doe je zonder olie, blijf erbij staan want het kan snel gaan
– snijd het broodje door 2 en bak de binnenkant krokant met een beetje olijfolie in de pan
– als de broodjes krokant zijn snijd je een lookteentje door 2 en wrijf je de broodjes ermee in, leg wat paprika er op , burrata , pijnboompitjes en werk af met basilicum

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor