VEGGIE BRUSCHETTA MET BURRATA, PAPRIKA, HONING EN TIJM

Een heerlijke zomerse lunch of een lekker aperitiefhapje

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 1 bruin stokbroodje
– 1 rode paprika
– 1 sjalot
– 1 burrata
– handje pijnboompitjes
– 2 lookteentjes
– 1 tl komijn
– 1 tl chilipoeder
– 1 el honing
– enkele blaadjes van tijmtakjes
– enkele basilicumblaadjes ter afwerking

Stappenplan:
– snijd de paprika sjalot en look en stoof deze in een scheut olijfolie
– kruid met peper, zout, komijn ,chilipoeder en doe er de lepel honing bij
– meng de tijmblaadjes eronder
– de paprika’s moeten zacht worden dus giet een beetje water in de pan en laat sudderen(het water zal er voor zorgen dat er niks aanbakt)
– in een andere pan gaan we de pijnboompitjes roosteren, dit doe je zonder olie, blijf erbij staan want het kan snel gaan
– snijd het broodje door 2 en bak de binnenkant krokant met een beetje olijfolie in de pan
– als de broodjes krokant zijn snijd je een lookteentje door 2 en wrijf je de broodjes ermee in, leg wat paprika er op , burrata , pijnboompitjes en werk af met basilicum

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto