ZOETE AARDAPPEL PINDA SOEP

Dit is letterlijk de beste soep die ik ooit al heb gegeten. Een ‘must try’ dus voor iedereen. Daarboven is dit ook een vegan gerechtje.

Ingrediënten: (voor 4-6 porties)

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 3 grote wortelen
  • 1 ui
  • 3 bouillonblokjes
  • 200ml kokosmelk
  • 1 à 2 el pindakaas
  • handje vol pinda’s en koriander ter afwerking
  • water

Stappenplan:

  • schil en snijd de wortelen en de zoete aardappel
  • snijd de ui in grove stukken
  • doe de groenten in een pot en zet ze onder met water (beter wat te weinig water en later bijvoegen)
  • voeg de bouillonblokjes toe
  • kook ongeveer 20-25 min tot alles zeker gaar is
  • mix de soep tot een homogene massa
  • voeg extra water toe tot de gewenste dikte
  • mix nu de pindakaas en kokosmelk erdoor
  • verdeel de soep over kommetjes en werk af met verse koriander en wat fijngehakte pinda’s

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto