ZOETE AARDAPPEL PINDA SOEP

Dit is letterlijk de beste soep die ik ooit al heb gegeten. Een ‘must try’ dus voor iedereen. Daarboven is dit ook een vegan gerechtje.

Ingrediënten: (voor 4-6 porties)

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 3 grote wortelen
  • 1 ui
  • 3 bouillonblokjes
  • 200ml kokosmelk
  • 1 à 2 el pindakaas
  • handje vol pinda’s en koriander ter afwerking
  • water

Stappenplan:

  • schil en snijd de wortelen en de zoete aardappel
  • snijd de ui in grove stukken
  • doe de groenten in een pot en zet ze onder met water (beter wat te weinig water en later bijvoegen)
  • voeg de bouillonblokjes toe
  • kook ongeveer 20-25 min tot alles zeker gaar is
  • mix de soep tot een homogene massa
  • voeg extra water toe tot de gewenste dikte
  • mix nu de pindakaas en kokosmelk erdoor
  • verdeel de soep over kommetjes en werk af met verse koriander en wat fijngehakte pinda’s

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto