Dit is letterlijk de beste soep die ik ooit al heb gegeten. Een ‘must try’ dus voor iedereen. Daarboven is dit ook een vegan gerechtje.
Ingrediënten: (voor 4-6 porties)
- 2 grote zoete aardappelen
- 3 grote wortelen
- 1 ui
- 3 bouillonblokjes
- 200ml kokosmelk
- 1 à 2 el pindakaas
- handje vol pinda’s en koriander ter afwerking
- water
Stappenplan:
- schil en snijd de wortelen en de zoete aardappel
- snijd de ui in grove stukken
- doe de groenten in een pot en zet ze onder met water (beter wat te weinig water en later bijvoegen)
- voeg de bouillonblokjes toe
- kook ongeveer 20-25 min tot alles zeker gaar is
- mix de soep tot een homogene massa
- voeg extra water toe tot de gewenste dikte
- mix nu de pindakaas en kokosmelk erdoor
- verdeel de soep over kommetjes en werk af met verse koriander en wat fijngehakte pinda’s