ZOETE AARDAPPEL PINDA SOEP

image_pdfimage_print

Dit is letterlijk de beste soep die ik ooit al heb gegeten. Een ā€˜must tryā€™ dus voor iedereen. Daarboven is dit ook een vegan gerechtje.

Ingrediƫnten: (voor 4-6 porties)

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 3 grote wortelen
  • 1 ui
  • 3 bouillonblokjes
  • 200ml kokosmelk
  • 1 Ć  2 el pindakaas
  • handje vol pindaā€™s en koriander ter afwerking
  • water

Stappenplan:

  • schil en snijd de wortelen en de zoete aardappel
  • snijd de ui in grove stukken
  • doe de groenten in een pot en zet ze onder met water (beter wat te weinig water en later bijvoegen)
  • voeg de bouillonblokjes toe
  • kook ongeveer 20-25 min tot alles zeker gaar is
  • mix de soep tot een homogene massa
  • voeg extra water toe tot de gewenste dikte
  • mix nu de pindakaas en kokosmelk erdoor
  • verdeel de soep over kommetjes en werk af met verse koriander en wat fijngehakte pindaā€™s

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

IngrediĆ«nten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediƫnten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

IngrediĆ«nten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes