ZOETE AARDAPPELCHIPS MET EEN FRISSE LIMOEN-YOGHURT DIP

image_pdfimage_print

Ingrediƫnten: (per portie)

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • komijn
  • paprikapoeder
  • 2 el griekse yoghurt
  • 1 tl honing
  • 1/2 lookteentje
  • enkele blaadjes verse munt
  • enkele blaadjes verse koriander (voor de liefhebbers?)
  • sap van 1/2 limoen
  • olijfolie

Stappenplan:

  • verwarm de oven op 180 graden
  • snijd dunne chips van de zoete aardappel(hoe dunner hoe krokanter, dus snijd zoals je het zelf het liefst hebt)
  • leg de chips op een bakplaat met bakpapier
  • smeer de zoete aardappelchips in met olijfolie en besprenkel met zout, paprikapoeder en komijn
  • zet ze in de oven tot ze goudbruin zijn (als je ze halverwege omdraait worden ze nog krokanter)
  • meng de yoghurt met limoensap, 1 tl honing, snuifje zout, fijngeperst lookteentje ,fijngehakte munt en koriander

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

IngrediĆ«nten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediƫnten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

IngrediĆ«nten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes