Ingrediënten: (per portie)
- 1 middelgrote zoete aardappel
- komijn
- paprikapoeder
- 2 el griekse yoghurt
- 1 tl honing
- 1/2 lookteentje
- enkele blaadjes verse munt
- enkele blaadjes verse koriander (voor de liefhebbers?)
- sap van 1/2 limoen
- olijfolie
Stappenplan:
- verwarm de oven op 180 graden
- snijd dunne chips van de zoete aardappel(hoe dunner hoe krokanter, dus snijd zoals je het zelf het liefst hebt)
- leg de chips op een bakplaat met bakpapier
- smeer de zoete aardappelchips in met olijfolie en besprenkel met zout, paprikapoeder en komijn
- zet ze in de oven tot ze goudbruin zijn (als je ze halverwege omdraait worden ze nog krokanter)
- meng de yoghurt met limoensap, 1 tl honing, snuifje zout, fijngeperst lookteentje ,fijngehakte munt en koriander