ZOMERS SLAATJE MET GEGRILDE COURGETTE, GROENE ASPERGES EN HALLOUMI

image_pdfimage_print

Ik eet zelf helemaal niet graag of frequent slaatjes. De gegrilde groenten in dit gerechtje maken het voor mij toch aantrekkelijk om aan te beginnen. Nu de zomer er aan zit te komen, zal ik toch proberen enkele receptjes voor frisse slaatjes te posten.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 200-250g halloumi
– 150g groene asperges
– 1 kleine courgette
– 2à 3 handjes sla
– handje pijnboompitten
– 3 plakjes hesp (ik gebruik zwarte woud ham)
– olijfolie

Stappenplan:
– snijd de halloumi en courgette in plakjes
– leg de hesp op een bakpapier in de oven op 175 graden tot deze krokant is(ong 10 min)
– de pijnboompitten rooster je even in een hete pan zonder olie tot deze een kleurtje krijgen
– gril of bak de halloumi, courgette en apserges met wat olijfolie, peper en zout
– dresseer het bord: eerst de sla, dan de courgette, halloumi, asperges, pijn boompitten
– leg op elk bord 1 crunchy stukje hesp en verkruimel de 3e over de 2 borden

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes