Ik eet zelf helemaal niet graag of frequent slaatjes. De gegrilde groenten in dit gerechtje maken het voor mij toch aantrekkelijk om aan te beginnen. Nu de zomer er aan zit te komen, zal ik toch proberen enkele receptjes voor frisse slaatjes te posten.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 200-250g halloumi
– 150g groene asperges
– 1 kleine courgette
– 2à 3 handjes sla
– handje pijnboompitten
– 3 plakjes hesp (ik gebruik zwarte woud ham)
– olijfolie
Stappenplan:
– snijd de halloumi en courgette in plakjes
– leg de hesp op een bakpapier in de oven op 175 graden tot deze krokant is(ong 10 min)
– de pijnboompitten rooster je even in een hete pan zonder olie tot deze een kleurtje krijgen
– gril of bak de halloumi, courgette en apserges met wat olijfolie, peper en zout
– dresseer het bord: eerst de sla, dan de courgette, halloumi, asperges, pijn boompitten
– leg op elk bord 1 crunchy stukje hesp en verkruimel de 3e over de 2 borden